Schoorsteen specialist

Zorg er altijd voor dat de schoorsteen goed “trekt”, want als de verbrandingsgassen niet weg kunnen via de schoorsteen, komt er koolmonoxide in de kamer. Vogelnesten, stenen of bladeren in de schoorsteen kunnen ook de trek van uw schoorsteen verminderen.

Laat daarom tijdig uw schoorsteen controleren zodat deze altijd optimaal werkt. Goed onderhouden gastoestellen die gebruikt worden in combinatie met een nieuwe schoorsteen geven geen roetafzetting. In dat geval hoeft u de schoorsteen dus niet te vegen. Ga wel regelmatig de goede werking van de schoorsteen na. Als u gastoestellen aansluit op een oude schoorsteen moet u hem wel eerst vegen. Doe dit nogmaals een tweetal jaar later.

Haagsche Dakwerken kan niet alleen uw schoorsteen vegen, wij zijn ook gespecialiseerd in het renoveren of vernieuwen van uw schoorsteen. Nog enkele tips over uw schoorsteen. Schoorstenen …

  • moeten hoog genoeg boven de dakrand uitsteken
  • mogen niet gehinderd worden door bomen of hoge gebouwen
  • moeten zo recht mogelijk zijn
  • moeten zonder barsten zijn
  • mogen niet vochtig zijn
  • moeten binnenin schoon zijn

Offerte aanvragen
Schoorsteen laten vervangen of een schoorsteenreparatie laten uitvoeren, laat Haagsche Dakwerken dit vakkundig verzorgen.

Onderhoud en regelmatige inspectie van uw schoorsteen

Door dschoorstenen laten vegen, repareren of onderhouden door Haagsche Dakwerkene sterke wisseling van kou en warmte kunnen scheuren ontstaan in uw schoorsteen. Bij extreme weersomstandigheden loopt u zelfs het risico dat er stukken van uw schoorsteen waaien, Haagsche Dakwerken kan met speciale middelen deze aanslag verwijderen, waardoor uw schoorsteen weer een schoon uiterlijk heeft.

Vrijwel dagelijks gebeuren er nog ongelukken die te wijten zijn aan de slechte conditie van schoorstenen op de Nederlandse daken. De brandweer moet regelmatig uitrukken om een schoorsteenbrand te blussen en er vallen nog steeds dodelijke slachtoffers door koolmonoxide vergiftiging in de woning.

In veel landen om ons heen is het wettelijk verplicht dat uw schoorsteen minimaal 1 x per jaar wordt gecontroleerd. In Nederland is dit niet wettelijk geregeld maar zeker niet minder belangrijk. Veel van deze ongelukken zijn te voorkomen door goed onderhoud en regelmatige inspectie van uw schoorsteen. Voorwaarde is dan wel dat dit door een deskundige schoorsteen specialist gebeurt.

Neem gerust contact op met Haagsche Dakwerken, we zijn zeer ervaren in het plaatsen, repareren en vervangen van schoorstenen en voorzien u graag van goed advies.

Teruggebeld worden?

Vraag nu vrijblijvend een dakinspectie aan

Pijl Schoorsteen laten vervangen of een schoorsteenreparatie laten uitvoeren, laat Haagsche Dakwerken dit vakkundig verzorgen.

GRATIS DAKINSPECTIE