Schoorsteenveger Den Haag

Op zoek naar een erkende schoorsteenveger in Den Haag die u kan helpen bij het schoonmaken van uw schoorsteen? Dan bent u bij Haagsche Dakwerken bij het juiste adres. Een erkende schoorsteenveger in Den Haag kan u helpen met het schoonmaken van de schoorsteen voor onderhoud, maar ook wanneer er lekkage is opgetreden aan de schoorsteen. Het is belangrijk om uw schoorsteen regelmatig door een schoorsteenveger te laten onderhouden. Het laten vegen van de schoorsteen voorkomt namelijk dat vuil- en roetafzetting in het rookkanaal zich kunnen ophopen. Laat uw schoorsteen minimaal 1 keer per jaar vegen. Hierdoor kunt u veilig en zonder zorgen van uw openhaard of kachel genieten.

Schakel een erkende schoorsteenveger in

Wanneer een schoorsteenveger in Den Haag inschakelen?

Vrijwel dagelijks gebeuren er nog ongelukken die te wijten zijn aan de slechte conditie van schoorstenen op de Nederlandse daken. De brandweer moet regelmatig uitrukken om een schoorsteenbrand te blussen en er vallen nog steeds dodelijke slachtoffers door koolmonoxidevergiftiging in de woning.

In veel landen om ons heen is het wettelijk verplicht dat uw schoorsteen minimaal 1 x per jaar wordt gecontroleerd. In Nederland is dit niet wettelijk geregeld maar zeker niet minder belangrijk. Veel van deze ongelukken zijn te voorkomen door goed onderhoud en regelmatige inspectie van uw schoorsteen. Voorwaarde is dan wel dat dit door een deskundige schoorsteen specialist gebeurt aangezien deze gebreken tijdig signaleren. Laat uw schoorsteen minimaal 1 keer per jaar vegen.

Ook door de sterke wisseling van kou en warmte kunnen scheuren ontstaan in uw schoorsteen. Bij extreme weersomstandigheden loopt u zelfs het risico dat er stukken van uw schoorsteen waaien.  Een erkende schoorsteenveger in Den Haag heeft speciale middelen om deze aanslag te verwijderen, waardoor de schoorsteen weer een schoon uiterlijk heeft.

Teruggebeld worden over dakinspectie Den Haag?

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Onderhoud schoorsteen

Het is belangrijk dat de schoorsteen goed “trekt”, want als de verbrandingsgassen niet weg kunnen via de schoorsteen, komt er koolmonoxide in de kamer. Vogelnesten, stenen of bladeren in de schoorsteen kunnen ook de trek verminderen. Dit soort zaken worden gesignaleerd tijdens het schoonmaken van de schoorsteen.

Goed onderhouden gastoestellen in een nieuwe schoorsteen geven geen roetafzetting. In dat geval hoeft u de schoorsteen dus niet te laten vegen. Ga wel regelmatig de goede werking van de schoorsteen na. Als u gastoestellen aansluit op een oude schoorsteen moet u hem wel eerst vegen. Doe dit nogmaals een tweetal jaar later.

Nog enkele tips over uw schoorsteen:

  • Schoorstenen moeten hoog genoeg boven de dakrand uitsteken
  • Schoorstenen mogen niet gehinderd worden door bomen of hoge gebouwen
  • Schoorstenen moeten zo recht mogelijk zijn
  • Schoorstenen moeten zonder barsten zijn
  • Schoorstenen mogen niet vochtig zijn
  • Schoorstenen moeten binnenin schoon zijn

Schakel Haagsche Dakwerken in bij lekkage

Merkt u een lekkage aan uw schoorsteen of heeft u enkel het vermoeden dat er een lekkage bij de schoorsteen zit? Dan is het handig om gebruik te maken van de mogelijkheid om een gratis dakinspectie te laten uitvoeren door een erkende dakdekker. Deze dakinspectie zal inzichtelijk maken wat de huidige staat is van uw dak. Dankzij deze inspectie weet u wat voor een actiepunten er wel of niet benodigd zijn met betrekking tot uw dak. Op het moment dat er water uw huis binnenkomt via een lekkage dient dit zo snel mogelijk verholpen te worden. Als u een lekkage bij de schoorsteen heeft en het water is in de woning zichtbaar dan adviseren we om telefonisch contact op te nemen zodat we snel ter plaatse kunnen zijn. Een specialist in schoorsteenlekkages zal zo snel mogelijk de oorzaak van het lek opsporen zodat dit vakkundig verholpen kan worden.

Haagsche Dakwerken is dé schoorsteenveger van Den Haag

Wilt u uw schoorsteen laten vegen of repareren door Haagsche Dakwerken? Uitstekende keuze! Onze erkende schoorsteenveger in Den Haag maakt uw schoorsteen zorgvuldig schoon, zodat wordt voorkomen dat vuil- en roetafzetting zich kunnen ophopen.

Indien u water rondom de schoorsteen de woning ziet binnenkomen dan heeft dit mogelijk te maken met het lood tussen de schoorsteen en de dakpannen. Na een verloop van tijd kan het lood namelijk uitdrogen en hiermee neemt de kans op scheuren toe. Het gevolg hiervan kan zijn dat het dak niet meer geheel bescherming biedt tegen de weersinvloeden zoals sneeuw en regen.

De erkende schoorsteenveger Den Haag bij Haagsche Dakwerken beschikken over de juiste opleiding en door hun ruime ervaring zijn ze in staat om een lekkage professioneel te lokaliseren en vervolgens te verhelpen. Hierdoor bent u verzekerd van een vlotte en effectieve reparatie aan uw dak en schoorsteen. Neem contact op of vraag geheel vrijblijvend nu een scherpe offerte aan om uw schoorsteen te laten repareren of vegen. Onze ervaren schoorsteenveger in Den Haag is binnen 1 uur bij u!

Pijl Haagsche Dakwerken

Vraag nu vrijblijvend een gratis dakinspectie aan!