Schoorsteenveger Den Haag

Als ervaren schoorsteenveger Den haag weet Haagsche Dakwerk het belang van het goed onderhouden van uw schoorsteen. Het laten vegen van de schoorsteen voorkomt namelijk dat vuil- en roetafzetting in het rookkanaal zich kunnen ophopen.

Laat uw schoorsteen minimaal 1 keer per jaar vegen. Hierdoor kunt u veilig en zonder zorgen van uw open haard of kachel genieten. Vraag geheel vrijblijvend nu een scherpe offerte aan om uw schoorsteen te laten vegen.

Als de schoorsteenveger Den Haag kunnen we snel en bovenal kwalitatief resultaat leveren. Wij zijn vooral in de regio Den Haag actief.

Schoorsteenveger, schoorsteen reparatie of schoorstenen schoonmaken in Den Haag en omgeving door Haagsche Dakwerken

Het belang van de schoorsteenveger Den Haag

Schoorsteenveger, schoorsteen reparatie of schoorstenen vegen door Haagsche DakwerkenDoor de sterke wisseling van kou en warmte kunnen scheuren ontstaan in uw schoorsteen. Bij extreme weersomstandigheden loopt u zelfs het risico dat er stukken van uw schoorsteen waaien, wij van Haagsche Dakwerken kunnen met speciale middelen deze aanslag verwijderen, waardoor hij weer een schoon uiterlijk heeft.

Vrijwel dagelijks gebeuren er nog ongelukken die te wijten zijn aan de slechte conditie van schoorstenen op de Nederlandse daken.
De brandweer moet regelmatig uitrukken om een schoorsteenbrand te blussen en er vallen nog steeds dodelijke slachtoffers door koolmonoxide vergiftiging in de woning. Voorkom dus onnodige overlast of erger en schakel tijdig een schoorsteenveger Den Haag in.

In veel landen om ons heen is het wettelijk verplicht dat uw schoorsteen minimaal 1 x per jaar wordt gecontroleerd. In Nederland is dit niet wettelijk geregeld, maar dat maakt het zeker niet minder belangrijk. Veel van deze ongelukken zijn te voorkomen door goed onderhoud en regelmatige inspectie van uw schoorsteen. Voorwaarde is dan wel dat dit door een deskundige schoorsteen specialist gebeurt aangezien deze gebreken tijdig signaleren.

Tips van uw schoorsteenveger Den Haag

Het is belangrijk dat de schoorsteen goed “trekt”, want als de verbrandingsgassen niet weg kunnen via de schoorsteen, komt er koolmonoxide in de kamer. Vogelnesten, stenen of bladeren in de schoorsteen kunnen ook de trek verminderen. Dit soort zaken worden gesignaleerd tijdens het schoonmaken van de schoorsteen. Goed onderhouden gastoestellen in een nieuwe schoorsteen geven geen roetafzetting. In dat geval hoeft u de schoorsteen dus niet te laten vegen. Ga wel regelmatig de goede werking van de schoorsteen na. Als u gastoestellen aansluit op een oude schoorsteen moet u hem wel eerst vegen. Doe dit nogmaals een tweetal jaar later.

Haagsche Dakwerken kan als uw schoorsteenveger Den Haag alle werkzaamheden aan uw schoorsteen uitvoeren. Zo zijn wij ook gespecialiseerd in het renoveren of vernieuwen van uw schoorsteen. Nog enkele tips over uw schoorsteen. Schoorstenen…

  • moeten hoog genoeg boven de dakrand uitsteken
  • mogen niet gehinderd worden door bomen of hoge gebouwen
  • moeten zo recht mogelijk zijn
  • moeten zonder barsten zijn
  • mogen niet vochtig zijn
  • moeten binnenin schoon zijn

Bekijk ook eens de referenties over onze eerder afgeronde projecten om te zien in welke uiteenlopende situaties u aan Haagsche Dakwerken de juiste partner voor de werkzaamheden aan uw dak heeft.

Schoorsteenveger Den Haag nodig? Neem contact op met Haagsche Dakwerken

Teruggebeld worden?

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vraag nu vrijblijvend een dakinspectie aan